Activiteiten De Ypelaer

Een actueel overzicht van de activiteiten in De Ypelaer kunt u bekijken op de website van ContourdeTwern.

Februari

Maart

1 maart: Start van de budgetteercursus.
Maart

De budgetteercursus start op donderdagmiddag 1 maart in Ouderkamer De Dirigent van 13.00 - 15.00 uur.

Het zijn 6 bijeenkomsten. De cursus wordt verzorgd door Bureau Schuldhulpverlening.

Zie hier de flyer.

3 maart: Repair Café in de Ypelaer van 11 tot 15 uur
4 maart: Familiedag + vrijmarkt in de Ypelaer van 12 tot 16 uur

Elke eerste zondag van de maand is er in wijkcentrum 'de Ypelaer' een familiedag van 12 tot 16 uur. Op de begane grond en enkele verdiepingen is er dan een grote vrijmarkt. In de ontmoetings-ruimte wordt vanaf 12 uur tegen een kleine vergoeding een lunch aangeboden. Vanaf 13 uur zijn er kinderactiviteiten met gratis ranja. Na de lunch is er in dezelfde ruimte vanaf 14 uur bingo.

De vrijmarkt is gratis toegankelijk. Bij de lunch kan gekozen worden voor een standaard lunch van € 2,00 of een kleine lunch voor € 1,00. De kinderactiviteiten vinden plaats in het souterrain. Er is iemand om te schminken er er kan onder begeleiding geknutseld worden. Soms zijn er ook nog andere dingen te doen.
Om 14 uur worden er eerst twee bingorondes gedraaid waaraan deelgenomen kan worden vanaf 16 jaar. Kosten: 50 ct. per plankje en de prijzen bestaan uit levensmiddelen en waardebonnen.. Daarnar is er een gratis kinderbingoronde. Daarna wordt weer afgesloten met twee rondes bingo voor 50 ct.

Wijkbewoners die ideeën hebben voor of mee willen helpen bij de (kinder)activiteiten, kunnen informatie krijgen of zich aanmelden via: familiedag.ypelaer@stokhasselt.nl.

7 maart: Maandelijkse bijeenkomst van de Wijkraad Stokhasselt
14 maart: Officiële opening van het Ypelaerpark met diverse activiteiten van 14 tot 17 uur

Wijkwethouder Mario Jacobs verricht de officiële opening van het Ypelaerpark om 15 uur. Daaromheen worden allerlei (kinder)activiteiten georganiseerd. Er zijn gratis koffie, thee en ranja en lekkere hapjes.