Activiteiten De Ypelaer

Een actueel overzicht van de activiteiten in De Ypelaer kunt u bekijken op de website van ContourdeTwern.

September

23 september: Burendag in- en rond wijkcentrum de Ypelaer

Van 14:00 uur tot 17:00 uur!


Bekijk hier de flyer.

24 september: IVN-wandeling Het Noorderbos
September

Zondag 24 september 10.00 -12.00 uur.
Start: Hoofdingang Noorderbos aan de Stokhasseltlaan.

Het Noorderbos is aangelegd op de voormalige vloeivelden van de waterzuivering van de stad. Tientallen jaren werd hier het huishoudelijke en industriële afvalwater van de grootste verontreinigingen ontdaan en via de Zandley afgevoerd naar de Maas. Er is nog veel zichtbaar in het gebied wat aan die tijd herinnert.
Het ontwerp accentueert de rechte lijnen van de in stand gehouden vloeivelden. De dubbele eikenlanen en de betonelementen benadrukken dat nog eens. In het Noorderbos is een aantal andere boomsoorten aangeplant dan die in de omgeving staan. Er is gekozen voor 2 contrasterende bostypen: eikenhakbos en gemengd parkbos.  
De zomer is over zijn top en de herfst nadert. De bomen dragen rijkelijk vruchten waarvan doortrekkende vogels smullen en de standvogels leggen er een voorraadje van aan voor slechtere tijden. Nog laat bloeiende planten zijn er te bewonderen maar ook zijn er al mooie paddenstoelen te zien. Maar laat u verrassen met wat de natuur ons die ochtend te bieden heeft en wat de IVN- gidsen te vertellen hebben! Deelname is gratis.

Oktober

1 oktober: Vrijmarkt en Familiedag in de Ypelaer van 12 tot 16 uur

De maandelijkse vrijmarkt in de Ypelaer aangevuld met een lunch, bingo en kinderactiviteiten.

4 oktober: Workshop griezelverhalen schrijven en tekenen (voor kinderen van 9 t/m 12 jaar).
Oktober

Waarom wordt deze activiteit georganiseerd?

Het is namelijk kinderboekenweek 2017 (in Nederland) in de Bibliotheek Wagnerplein van 4 t/m 15 oktober.
Thema: Griezelen. Gruwelijk Eng!

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt van 4 t/m 15 oktober 2017. Het thema is griezelen. Onder het motto: Gruwelijk eng!
Tijdens de Kinderboekenweek zijn er verschillende activiteiten in de bibliotheek voor kinderen….

 

Workshop griezelverhalen schrijven en tekenen door schrijfster Esther van Lieshout en illustratrice Marieke Nelissen.
Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.
 4 oktober van 14.00 -16.00 uur.
Deelname is gratis (vooraf aanmelden).
Het aantal plaatsen is beperkt, reserveer een kaartje via e-mail: wagnerplein@bibliotheekmb.nl of bij het info-punt in de bibliotheek (na 14.00 uur).

Wat gebeurd er die dag bij bibliotheek Wagnerplein?

Schrijf en teken je eigen, griezelig spannende verhaal!
Op woensdag 4 oktober komen schrijfster Esther van Lieshout en illustratrice Marieke Nelissen naar de Bibliotheek Wagnerplein.
Ze vertellen je alles over hun nieuwste razend spannende boek: Hex & Co - SOS Fabelwezens.
Daarna geven ze al  hun schrijf- en tekengeheimen prijs!
Esther leert je al je zintuigen te gebruiken door het schrijven van een superspannende scene - in het donker! En Marieke laat je zien hoe je griezelige schaduwen en schimmen tot leven kunt laten komen in een tekenworkshop.

Adres: Wagnerplein 101, Tilburg Noord.

www.bibliotheekmb.nl
http://www.facebook.com/bibliotheekwagnerplein

4 oktober: Maandelijkse bijeenkomst van de Wijkraad Stokhasselt
5 oktober: Activiteit bij het Verhalenhuis: Deel je verhaal op het podium

“Ieders verhaal is het waard om naar geluisterd te worden”. Dat is de overtuiging van Angela van Bebber, die het initiatief nam om Deel Je Verhaal naar Tilburg te halen.  

Op 9 maart vond de eerste editie plaats van Deel Je Verhaal in Tilburg en het bleek dat dit initiatief ook hier met enthousiasme wordt ontvangen. Dat smaakt naar meer. En dat gaat gebeuren. Nog één keer in 2017, op 5 oktober. Voor 2018 staan er zelfs vier podiumavonden op het programma. De exacte data volgen nog.

Wat was het ook weer?
Deel Je Verhaal is een activiteit die mensen een podium biedt om anderen te inspireren met hun persoonlijke verhaal. Het wil laten zien dat zo iets eenvoudigs als openheid een wereld kan veranderen. Want openheid verbindt, Het doorbreekt taboes en het kan leiden tot meer begrip, acceptatie en zelfvertrouwen.

Tweede editie, 5 oktober
Wil jij je ook laten inspireren door een persoonlijk verhaal? Of wil je de sfeer proeven en ervaren of het iets voor jou is om op het podium ook je eigen verhaal te delen?
Kom dan op donderdag 5 oktober naar het VerhalenHuis aan het Wagnerplein 101 in Tilburg. De inloop is vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur start de eerste spreker.

Zes sprekers zullen ieder in maximaal 15 minuten vertellen over belangrijke of ingrijpende momenten in hun leven. Wat heeft hen geholpen een moeilijke periode te overwinnen? Waar zijn ze trots op, wat willen ze anderen meegeven? Het belooft weer een boeiende avond te worden, met inspirerende verhalen en livemuziek. De toegangsprijs is naar draagkracht: €3,50 | €5,00 | €7,50.

Sprekers
Mensen die hun verhaal graag willen delen worden van harte uitgenodigd om zich in te schrijven via de website http://www.deeljeverhaal.nl. Sprekers die bij de voorbereiding hulp nodig hebben worden gecoacht door een teamlid van Deel Je Verhaal.

Meer informatie of aanmelden voor de nieuwsbrief: http://www.deeljeverhaal.nl

7 oktober: Repair Café in de Ypelaer van 11 tot 15 uur
11 oktober: Workshop GriezelRobot in de ruimte (voor kinderen van 6 t/m 10 jaar).
Oktober

Waarom wordt deze activiteit georganiseerd?

Het is namelijk kinderboekenweek 2017 (in Nederland) in de Bibliotheek Wagnerplein van 4 t/m 15 oktober.
Thema: Griezelen. Gruwelijk Eng!

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt van 4 t/m 15 oktober 2017. Het thema is griezelen. Onder het motto: Gruwelijk eng!
Tijdens de Kinderboekenweek zijn er verschillende activiteiten in de bibliotheek voor kinderen….

Workshop GriezelRobot in de ruimte door Studio Droombeeld.
Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar.
11 oktober van 14.00 – 16.00 uur.
Deelname is gratis (vooraf aanmelden).
Het aantal plaatsen is beperkt, reserveer een kaartje via e-mail: wagnerplein@bibliotheekmb.nl of bij het info-punt in de bibliotheek (na 14.00 uur)

 Wat gebeurd er die dag bij bibliotheek Wagnerplein?
GriezelRobot in de ruimte!
In deze creatieve workshop maken kinderen hun eigen griezelrobot, die echt kan bewegen. Hij gaat op avontuur in de ruimte, vliegend  tussen de planeten en sterren. Dit avontuur van GriezelRobot wordt vastgelegd in een filmpje. Het decor hiervoor mogen de kinderen zelf ontwerpen en schilderen. Leuk om het eindresultaat aan iedereen te laten zien!

 

Adres: Wagnerplein 101, Tilburg Noord.

www.bibliotheekmb.nl
http://www.facebook.com/bibliotheekwagnerplein