Activiteiten De Ypelaer

Een actueel overzicht van de activiteiten in De Ypelaer kunt u bekijken op de website van ContourdeTwern.

November

23 november: Opera in de Symfonie
November

OPERA IN SYMFONIE:
Donderdag 23 november gaan de deuren weer open voor de volgende opera van het achtste seizoen met een melodrama in twee bedrijven van Gioacchino Rossin:

TANCREDI

Met RAUL GIMENEZ (tenor) en MARIA BAYO (sopraan) 

BERNADETTE MANCA DI NISSA (mezzosopraan)

 

Eerste bedrijf:
In Syracuse vieren de families van Argirio en Orbazzano hun verzoening.  Zij willen gezamenlijk tegen de Saracenen en koning Solamir strijden.  Argirio beloofd Orbazzano de hand van zijn dochter Amenaida.
Zij is echter verliefd op de verbannen Tancredi, met wie ze zich jaren geleden stiekem heeft verloofd.
Tancredi is ongemerkt naar de Syracuse teruggekeerd.  Orbazzano onderschept een brief van Amenaide aan Tancredi, maar hij gelooft dat de brief voor Solamir was bestemd.  Tijdens het bruiloftsfeest beschuldigt hij Amenaide van hoogverraad  en ze komen in de gevangenis terecht.
                                                                                                          
Tweede bedrijf:
Amenaide moet worden geëxecuteerd. Tancredi, die nog steeds niet herkend is, verlangt een godsoordeel en daagt de ridders uit tot een duel.  Tancredi wint van Orbazzano en trekt te strijde tegen de Saracenen.  Hier heeft hij ook een succes, hij verslaat de vijand hoort van een stervende Solamir dat Amenaide onschuldig is.  De trotse overwinnaar wordt bij thuiskomst met Amenaide verenigd.
                    

Meer informatie http://www.operainsymfonie.nl
Wijkgebouw de symfonie Eilenbergstraat 250 Tilburg/noord
Entree € 5,00 met gratis kopje koffie of thee en programmaboekje
Zaal open: 19.00 uur. Aanvang opera 19.30 uur. Einde: ca. 22.30 uur   

25 november: Wagnerplein prijzenfestival
November

Wagnerplein Prijzenfestival
 

Zaterdag 11, 18 en 25 november 


Drie zaterdagen lang geven we tussen 10.00 uur en 17.00 uur maar liefst € 2.000,- aan prijzen weg!

Kom tussen 6 en 25 november naar winkelcentrum Wagnerplein en ontvang bij al je aankopen een actieflyer met daarop een unieke barcode. Scan op één van de 3 zaterdagen jouw unieke code bij onze gouden kluis. Gaat de kluis open? Dan win jij één van de mooie cadeaus of € 10,- aan shoptegoed.

De kluis staat op het plein bij Emté.

December

2 december: Repair Café in de Ypelaer van 11 tot 15 uur
3 december: Familiedag + vrijmarkt in de Ypelaer van 12 tot 16 uur
December

Elke eerste zondag van de maand is er in wijkcentrum 'de Ypelaer' een familiedag van 12 tot 16 uur. Op de begane grond en enkele verdiepingen is er dan een grote vrijmarkt. In de ontmoetings-ruimte wordt vanaf 12 uur tegen een kleine vergoeding een lunch aangeboden. Vanaf 13 uur zijn er kinderactiviteiten met gratis ranja. Na de lunch is er in dezelfde ruimte vanaf 14 uur bingo.

De vrijmarkt is gratis toegankelijk. Bij de lunch kan gekozen worden voor een standaard lunch van € 2,00 of een kleine lunch voor € 1,00. De kinderactiviteiten vinden plaats in het souterrain. Er is iemand om te schminken er er kan onder begeleiding geknutseld worden. Soms zijn er ook nog andere dingen te doen.
Om 14 uur worden er eerst twee bingorondes gedraaid waaraan deelgenomen kan worden vanaf 16 jaar. Kosten: 50 ct. per plankje en de prijzen bestaan uit levensmiddelen en waardebonnen.. Om 15 uur is er een gratis kinderbingoronde. Daarna wordt weer afgesloten met twee rondes bingo voor 50 ct.

Wijkbewoners die ideeën hebben voor of mee willen helpen bij de (kinder)activiteiten, kunnen informatie krijgen of zich aanmelden via: familiedag.ypelaer@stokhasselt.nl.

6 december: Maandelijkse bijeenkomst Wijkraad Stokhasselt

Aanvragen voor een Verrijk Je Wijk-bijdrage dienen voor deze datum ingediend te zijn.

9 december: Vooravond van de Dag van de Mensenrechten: Inspirerend programma met hoofdgast Ernst Hirsch Ballin.

Wie heeft recht op arbeid?

ZATERDAG 9 DECEMBER
VOORAVOND DAG VAN DE MENSENRECHTEN

TILBURG- Op zaterdag 9 december, de vooravond van de dag van de Mensenrechten spreekt voormalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin over het recht op arbeid. Wat betekent dat?  Heeft iedereen het recht om overal te werken of zijn daar voorwaarden aan verbonden. En hoe verhoudt zich dat tot de Internationale Rechten van de Mens. Heeft iedereen het recht om te mogen werken of zijn daar voorwaarden aan verbonden?
De afgelopen maanden hebben kinderen van basisschool Aboe El-chayr, de Regenboog en de Sleutel gevlogd over het recht op cultuur door de ogen van een kind. Deze vlogs zullen op 9 december worden vertoond. Ook wordt op deze avond het resultaat van de match tussen jongeren van de Toekomst Academy en Rotaryclub Leijdal gepresenteerd.

Dit programma is georganiseerd door Het Ronde Tafelhuis, Bibliotheek Wagnerplein, Rotary Leijdal, Amnesty International en de Toekomst Academy.

Hier vindt u het complete programma.

17 december: Winterfestival in de Ypelaer van 12 tot 16 uur